
Lastik oteli hizmeti, mevsim geçişlerinde veya farklı nedenlerle kullanılmayan lastiklerin saklanması için sunulmaktadır. Lastik saklama hizmeti, genel olarak 6 aylık bir süre için verilmektedir. Profesyonel koşullarda saklanan lastikler, bu sayede dış etkenlerden etkili bir şekilde korunmaktadır. Lastiklerin doğru koşullarda saklanmaması hem performans hem de lastik ömrü üzerinde olumsuz etkiye sahiptir. Birçok kişinin lastik saklamak için gerekli şartları bulunmadığından bu konuda profesyonel hizmet almak tavsiye edilmektedir.
Lastik Oteli Hizmetinin Avantajları Nelerdir?
Profesyonel Koşullarda Güvenli Saklama: Lastik oteli, uzmanlar tarafından profesyonel koşullarda saklanma anlamına gelir. Lastiklerin güneş ışığı, nem vb. birçok zararlı faktörden korunmasını sağlar. Böylece lastiklerin performans ve güvenlik özelliklerini kaybetmesinin önüne geçilir. En doğru koşullarda saklanan lastikler, daha uzun süre kullanılabilir. Lastik ömrü ve performansı optimize edilir.
Yer Kaplama Sorununa Son: Lastik oteli hizmeti, kullanılmayan lastiklerin depolanması için en uygun çözümdür. Garaj vb. alanlarda yer kaplamanın önüne geçer.
Zaman Tasarrufu: Lastik oteli, araç sahiplerini lastiklerin sökülmesi, saklama öncesi hazırlanması ve saklama yapılacak ortamın ayarlanması gibi birçok zahmetli işten kurtarır.
Eğitimli Uzmanlar ile Gönül Rahatlığı: Lastik oteli hizmeti sayesinde kontroller, sizin yerinize eğitimli teknisyenler tarafından yapılır. Böylece düzenli kontrol, doğru bakım ve saklama hizmeti ile lastiğinizin performans ve kullanım ömrü maksimum seviyede kalır.
Lastik Saklama Ortamı Nasıl Olmalı?
Lastik oteli hizmeti almayacaksanız güvenliğiniz için doğru saklama koşullarını sağlamanız gerekmektedir. Aşağıdaki kurallara uygun bir ortamda lastiklerinizi güvenle saklayabilirsiniz:
- Lastik saklama ortamı, her zaman kuru, serin ve kapalı bir alan olmalıdır.
- Lastikler saklanırken asla güneş ışığına (UV) maruz kalmamalıdır.
- Lastik depolama ortamında su sızıntısı olmadığından emin olunmalıdır.
- Ortam nemli / rutubetli olmamalıdır. (Bu durumda lastiklerde korozyan oluşma riski bulunur.)
- Ortamda jeneratör, sıcak boru gibi ısı ve ozon kaynakları yer almamalıdır.
- Kimyasal ve yağ içerikli maddeler, dökülme ve sızıntı yapma riskine karşı lastiklerden uzak olmalıdır.
- Bununla birlikte; kimi kimyasal maddelerin aynı ortamda bulunması hava yoluyla dahi lastikler için zararlıdır.
Oto Lastikler Nasıl Saklanmalıdır?
- Jantlı lastik saklama için lastiklerin üst üste koyulması veya asılması önerilmektedir. Jantlı lastikler için dik konumda saklama tavsiye edilmez.
- Jantsız lastik saklama durumunda ise tam aksine lastikler araçta olduğu gibi dik konumda olmalıdır.